Partners

Partners   |   Vind ons ook bij 

Bij The Cheese Rebel werken we nauw samen met diverse partners om u de beste kwaliteit kaas, bier en andere producten te kunnen bieden. Onze zorgvuldig geselecteerde kaasleveranciers, gerenommeerde brouwerijen, wijnhuizen en distilleerderijen, en andere culinaire experts delen onze passie voor smaak en vakmanschap. Samen zorgen we ervoor dat u kunt genieten van een buitengewone en harmonieuze smaakervaring. Ontdek de vruchten van onze samenwerkingen bij The Cheese Rebel - waar passie en partnerschap samenkomen! 

Lalero

Kaashandel Larelo heeft zich de kunst eigen gemaakt om enkel de beste rauwmelkse kazen van koe, schaap, geit en buffel te selecteren. Deze bijzondere kazen komen van kleinschalige kaasmakerijen en boeren die zelf hun melk verwerken.     

Na de selectie volgt de rijping, een onmisbaar facet van de kaasambacht. Zo zal het stukje brie dat je uitkiest, verleidelijk beginnen te lopen als je het aansnijdt, en val je bijna van je stoel door de sterke geur van een perfect gerijpte roodschimmelkaas.

Waarom Lalero voor rauwmelkse kazen kiest? Pasteurisatie doodt bacteriën, maar het zijn net die micro-organismen die voor een evolutie zorgen in de smaak en geur van de kaas. Een rauwmelkse kaas kan je dan ook met niets anders vergelijken.  


Melkerhei

Rauwe melk: vol, vers en recht van de koe. In de glooiende velden van het Hageland, tussen Oplinter en Zoutleeuw, ligt de Melkerhei. Hier vindt u de puurste zuivelproducten uit de streek, gemaakt met veel passie. 

Rauwe melk, ambachtelijke boter, een heerlijke variatie aan harde en zachte kazen: deze producten gaan terug naar de basis. Gerrit, zoon Pieter en Martine runnen samen de Melkerhei. Alle 3 zijn ze expert op hun eigen gebied, melkvee houden, melk winnen en melk verwerken. Niels en Jonas de andere zonen des huizes dragen hun steentje bij in morele support. 

Wat dit gezin samen met de schoondochters sterk bindt is de gedeelde liefde voor pure producten, het respect voor de natuur en de passie in wat ze ondernemen.

Brouwerij Breda

Brouwerij Breda heeft als doel gesteld artisanaal gebrouwen bieren van de hoogste kwaliteit op de markt te brengen. 

Brouwerij Breda levert zijn artisanale bieren aan huis, en wordt daarmee terug de lokale dorpsleverancier in verschillende gemeentes rond Leuven. Breda HOBS staat voor 'HOme Beer Service'. Daarnaast is een 'HOB' ook een kabouter, deze kan je ook terugvinden in ons logo van de brouwerij.   Het Hinkelspel

Het Hinkelspel is een coöperatieve kaasmakerij die diverse soorten kazen produceert op basis van biologische rauwe melk. De kaas wordt verkocht aan particulieren via de Hinkelspelwinkels, maar ook rechtstreeks aan de detailhandel en grootdistributie, zowel in België als in het buitenland. 

Kaasmakerij Karditsel

Kaasmakerij Karditsel is een Belgische kaasmakerij in Lummen (Limburg) die biologische geitenkaas van rauwe melk maakt. Als hoeveproducent verwerkt Karditsel uitsluitend de melk van één geitenkudde, namelijk die van Het Goerenhof, de biologische geitenboerderij waar Karditsel gevestigd is. De kazen van Karditsel zijn ambachtelijke producten: ze worden met de hand geschept, met de hand gezouten en in huis gerijpt. 


Het Nijswolkje

Het Nijswolkje is een korte keten schapenbedrijf, dat zo transparant mogelijk probeert te zijn. Hun schapen staan tijdens de lammertijd binnen, maar nadien staan zij heel het jaar buiten met beschutting.

De melkschapen komen elke avond terug naar binnen om gemolken te worden.

Op dit moment worden een 40 tal schapen gemolken. Zij krijgen hoofdzakelijk zelfgeteelde voeding. (stro, voordroog, luzerne, mais, spelt, tarwe)


Van de schapenmelk maakt het Nijswolkje ijs, yoghurt (natuur en fruit) , verse kaas en ook vaste kaas.

Bioboerderij Koolmees

Koolmees is een gemengd kleinschalig biologisch landbouwbedrijf met groenten, fruit en veeteelt (geiten en varkens) in Ichtegem op zo'n 4 ha. Onze focus ligt op korte keten met een zo groot mogelijk aanbod aan bioproducten (zuivel, vlees, groenten en fruit), van het eigen bedrijf rechtstreeks naar de klant. Je kan op ons bedrijf zelf groenten oogsten als je een oogstaandeel koopt (CSA). Fruit (aardbeien, bessen en pitfruit) kan je zelf komen plukken in het seizoen. Hiervoor is geen oogstaandeel nodig: je betaalt wat je plukt. Je kan bij ons ook terecht voor een breed gamma aan zuivel op basis van geitenmelk. 


De Volle Maan

"De Volle Maan is een kaasfabriek in de buurt van Gent. In 1994 begonnen Bart en Kathelijne deze onderneming met slechts 18 geiten en maakten ze de kazen in hun keuken! Kathelijne groeide op met koeien en wilde altijd al iets met haar handen doen. Zij is degene die de kazen maakt. Bart werd niet opgevoed in een boerenmilieu, maar toonde van jongs af aan veel belangstelling voor deze omgeving. Hij regelt alles wat met de boerderij te maken heeft. In het begin van het avontuur verkochten ze hun kazen op de plaatselijke markten. Van het een kwam het ander en zij begonnen hun kazen op de boerderij te verkopen en vervolgens aan winkels. 

Brouwerij Wilderen

Een authentiek industrieel monument anno 1743 in het hart van het Truiense streekdorpje Wilderen te midden van uitgestrekte fruitboomgaarden. Een hedendaagse brouwerij en distilleerderij, een imposante alcoholstokerij uit 1890 en een monumentale Haspengouwse vakwerkhoeve maken deel uit van dit uniek verhaal. Er is een imposant café met groot terras waar de ter plaatse gebrouwen bieren waaronder Tripel Kanunnik, Cuvée Clarisse, Wilderen Goud enz ... en spirits zoals Double You Gin, Omerta Rum, Wild Weasel Whisky en jenevers worden schenken.

Biekeskorf

Biekeskorf, dat is imkerij op kleine schaal en volledig op ambachtelijke wijze. Bij ons worden de honingraten nog ontzegeld met ontzegelvork én wordt de honing koud geslingerd, waardoor alle eigenschappen van het product worden behouden. Wij werken steeds met seizoenshoning, waaronder de lente- en zomerhoning. Daarnaast hebben we ook acacia- en koolzaadhoning. Dit alles uiteraard zolang de voorraad strekt.

LuboVin

LuboVin is een gespecialiseerde wijnzaak die de focus legt

op het rijke potentieel van Loire wijnen. De Loiredruiven bij uitstek

zijn Chenin Blanc, Muscadet (Melon de Bourgogne), Cabernet

Franc en Sauvignon blanc.

VYVÍN

Onze selectie aan wijnen geven het beste van 2 werelden:

Vinikus & Lazarus

Vinikus&Lazarus gaat voor wijnen die een eigenzinnig karakter tonen, wijnen die een afspiegeling zijn van deze oorsprong. Voorop staat Duitsland met een grote waaier aan stijlen. Ondanks dat dit land relatief klein is, 100.000 ha -te vergelijken met Bordeaux-, is de diversiteit enorm. We kunnen voor dit land een jarenlange expertise op tafel leggen en kennen dit wijnland erg grondig. 

CALLAS Confiture

Callas Confiture staat voor verse confituur: zonder een overdaad van suiker krijgt de fruitsmaak zo weer de boventoon.